Nationale discgolfcompetitie strijkt neer in Heerenveen

Nationale discgolfcompetitie strijkt neer in Heerenveen

Op zaterdag 4 september komen Nederlands’ beste discgolfers naar Heerenveen om deel te nemen aan de nationale competitiewedstrijd, die op de Heerenveense discgolfbaan plaats zal vinden. De wedstrijd zal gaan over twee ronden van achttien holes in het gebied tussen de McDonalds en OSG Sevenwolden Fedde Schurerplein. De reguliere discgolfbaan is iets uitdagender gemaakt om de discgolfers optimaal te testen. De wedstrijd wordt georganiseerd door Jelte Visser, namens discgolfvereniging Citypark Flyers. Om 9 uur verzamelen de spelers en rond 9.30 uur zullen de eerste frisbees vliegen.

Kanshebbers 
De vorige wedstrijd in de nationale competitie in Arnhem werd (ruim) gewonnen door Sander Bahnerth uit Schiebroek (Zuid Holland). Bahnerth zal deze keer ook een gooi doen naar de winst, maar zal uitgedaagd worden door onder andere de thuisspelende Rienk Kan en ervaren rotten Rens Agterberg (Nieuwegein, Utrecht) en Bert Brader (Driewegen, Zeeland). Rienk Kan is houder van het baanrecord, hij had op 10 juli jl. slechts 44 worpen nodig voor het afronden van alle achttien holes. 

Iedereen welkom
Tijdens de wedstrijd zullen er vele discgolfers op de baan te vinden zijn. Toeschouwers zijn welkom, mits op 1,5 meter. De weersvoorspellingen zijn gunstig. De discgolfbaan zal volledig toegankelijk blijven voor dagelijkse activiteiten, waar de discgolfbaan openbaar terrein is. Zoals elke dag wordt ook tijdens de wedstrijd rekening met andere parkgebruikers gehouden, en hopen de discgolfers andersom ook op begrip te mogen rekenen.