Fiets ‘m erin!

Fiets ‘m erin!

Wat vindt u van fietsen in onze gemeente? Ervaart u knelpunten of gevaarlijke situaties? Uw fiets stallen bij het station; kansloze missie of appeltje-eitje? En wat moeten we doen om onze jeugd meer lopend of op de fiets naar school te laten gaan? De gemeente Heerenveen roept ons op om onze mening te delen via online discussieplatform “Fiets ‘m erin”. Uw mening, suggestie of idee wordt meegenomen bij de uitwerking van het Actieplan Fiets. Ga naar www.heerenveen.nl/actieplanfiets en meldt u aan, meedoen kan t/m 5 november.

Denk mee met de gemeente

De gemeenteraad heeft onlangs het ambitieniveau voor fietsen in de gemeente Heerenveen bepaald. Bewoners worden betrokken bij de uitwerking van deze ambitie, om zo invulling te geven aan het Actieplan Fiets. Daarom roept de gemeente nu op tot invullen van het discussieforum. Tot en met 5 november 2020 worden alle ideeën, meningen en suggesties opgehaald. Begin 2021 volgt presentatie van het resultaat aan de gemeenteraad en worden de investeringen voor korte en lange termijn vastgesteld, die uiteindelijk tot de maatregelen leiden. Wilt u op de hoogte blijven van de stand van zaken? Dat kan via www.heerenveen.nl/actieplanfiets.

Wat is het Actieplan Fiets?

Als mensen meer gaan fietsen, dan heeft dit een positieve uitwerking op de omgeving waar ze fietsen. Ook levert dit maatschappelijke voordelen op. Daarom is het van belang om fietsen in de gemeente Heerenveen prettiger maken voor iedereen en het gebruik van de fiets nog meer stimuleren. Het Actieplan Fiets geeft straks antwoord op de vraag ‘hoe’. Hoe wordt fietsen in het buitengebied prettiger? En wat is nodig om recreatief fietsen in de gemeente Heerenveen aantrekkelijker te maken? Het Actieplan Fiets is een totaalplan voor de gemeente Heerenveen waar de komende jaren aan gewerkt wordt.

Ga naar www.heerenveen.nl/actieplanfiets en meldt u aan, meedoen kan t/m 5 november.